Vakantie in Australie & Nieuw Zeeland of Oceanie

Koala beer

Australië is een land op het zuidelijk halfrond in de Indische en Grote Oceaan. Ongeveer driekwart van Australië bestaat uit woestijn. Alleen in het noordoosten zijn er regen wouden, die verder naar het zuiden vaak meer subtropisch dan tropisch zijn. De lente duurt van september tot november, de zomer van december tot februari, de herfst van maart tot mei en de winter van juni tot augustus.

In de dorre, hete binnenlanden zijn er naastwoestijnenook steppe- en savanneachtige gebieden, de scrublands.In de regenwouden komen de meeste diersoorten voor.

Ook in de dorre, hete binnenlanden komen vele soorten voor.

Kangoeroes

Australie en Nieuw Zeeland experts

In de binnenlandse scrublands leven onder meer de kangoeroes. Een groot deel van de Australische fauna, en dat geldt vooral voor de buideldieren, is uniek. Australië is het laagste en vlakste continent. Een groot deel van het woestijngebied ligt net bovende zeespiegel. Australië heeft diverse eilanden waarvan Tasmanië het grootste is. Australië ligt ten noordwesten van Nieuw-Zeeland en ten zuiden van Indonesië, Oost-Timor en Papoea-Nieuw-Guinea.

Het land heeft een oppervlakte van circa 7.685.000 km² en circa 22 miljoen inwoners.

Grote steden in Australië zijn: Sydney, Melbourne, Brisbane, Perth en Adelaide. De hoofdstad is Canberra.Australië, is vernoemd naar het vermeende continent "terra australis incognita" (onbekend zuidelijk land), het werd al enkele tienduizenden jaren bewoond voor het door Europeanen zou worden ontdekt. 

Willem Jansz was de eerste Europeaan die Australië in 1606 ontdekte.             

Boek uw reis nu!

Toch duurde het nog tot 1770 voor de oostkust door de Britten in bezit werd genomen. Het eiland werd in eerste instantie als strafkolonie gebruikt.

Van 1650 tot 1817 heette het hele continent Nieuw Holland, alleen de namen Arnhemland, Nieuw-Zeeland en Tasmanië herinneren nu nog aan de Nederlandse ontdekkingsreizen in dit gebied.

Nieuw Zeeland en Oceanie

Nieuw-Zeeland is een land in het zuidwesten van de Grote Oceaan. Het land heeft ook een naam in Maori, namelijk 'Aotearoa' wat zoveel betekent als 'land van de lange witte wolk'. Het land heeft circa 4.365.000 inwoners. 

Het bestaat uit twee grote eilanden (Noordereiland en Zuidereiland) en een aantal kleinere eilanden.Nieuw-Zeeland kent een gematigd zeeklimaat.  Het noorden, dat dichter bij de evenaar ligt, is iets warmer dan het zuiden, de zonnigste regio's zijn Nelson en Marlborough in het noorden van het Zuidereiland, waar veel wijngaarden zijn te vinden.

Het was Abel Tasman die als eerste Europeanen Nieuw-Zeeland bezocht en noemde het 'Stateland',Hendrik Brouwer was het in 1643 die de naam door Hollandse cartografen liet veranderen in 'Nova Zeelandia', naar de Nederlandse provincie Zeeland.

De Britse luitenant James Cook vertaalde dit later op zijn beurt naar New Zealand. Hoofdstad Wellington.Nieuw-Zeeland is een constitutionele monarchi.lid van het Gemenebest van Naties (het vroegere Britse Gemenebest). Daarmee is Elizabeth II het staatshoofd. Zij wordt vertegenwoordigd door een gouverneur-generaal.

Wellington

In de Nieuw-Zeelandse Alpen valt tijdens de winter de neerslag veelal als sneeuw en hier zijn dan ook meerdere skigebieden te vinden. Northland en Bay of Plenty in het noorden van het Noordereiland kennen een subtropisch klimaat en hier bevinden zich veel kiwiplantages.

Van oorsprong zijn er 2 soorten inheemse zoogdieren, beide vleermuizen, en weinig amfibieën en reptielen wel veel vogelsoorten. 

Australie en Nieuw Zeeland en Oceanië volgens Wikipedia

Etnologische indeling: Melanesië - Micronesië - Polynesië

Booking.com