Caribbean

D

E


C

A

R

I

B

B

E

A

N


Op Vakantie naar: De Caribbean

CARRIBEAN ISLANDS


De Caraïben (ook Caraïbische eilanden , Caraïbisch of Caribisch gebied ) is het gebied, dat bestaat uit de Caraïbische Zee en de oceaan in de buurt van de Bahama's .

Het gebied is bekend door het grote aantal eilanden dat er ligt.

De naam van het gebied komt van de Cariben , een indianenstam die in het gebied leefde ten tijde van de komst van de Europeanen. Het gebied werd in de koloniale tijd aangeduid met West-Indië of de West, een naam die nog altijd slaat op Christoffel Columbus ' verkeerde opvatting dat hij Indië had bereikt.  Het gebied maakt deel uit van Noord-Amerika , alleen de eilanden behorend bij Venezuela en Colombia en de drie Guyana's worden tot Zuid-Amerika gerekend.De kust van de eilanden in het Caraïbisch gebied worden aangeduid als de Caraïbische kust. De kust van de drie Guyana's werd in de koloniale tijd de 'Wilde Kust' genoemd, maar heet tegen-woordig de Atlantische Kust.

Veel landen in het Caraïbisch gebied zijn verenigd in de Caricom. Zo'n 70% van de bevolking van de eilanden spreekt Spaans, de overige belangrijke talen zijn Frans , Engels en Nederlands.


 

Caribbean Map


Copyright © 2016/2019, Gogo-Holidays Online all rights reserved   BookingCorfuGogoCorfu

Gogo-Online respecteert uw privacy. We maken gebruik van cookies voor verschillende doeleinden, zoals: websitefunctionaliteit, verbeteren van de gebruikerservaring, integratie met sociale media. Door onze website te bezoeken, stemt u in met ons gebruik van Cookies. Disclaimer & Privacy Conditions.


You´re own website ??? Domain registration??? Low Costs (Keep all the money you work so hard to earn) Contact us!