Midden Oosten

M

I

D

D

E

N

 

O

O

S

T

E

N

Zuidwest-Azië (Midden-Oosten) West-Azië

 

 

Syrië

Het Midden-Oosten is een historische en de politieke regio van Afrika-Eurazië.

De term Midden-Oosten werd rond 1900 populair in het Verenigd Koninkrijk. Het gebied is niet precies bepaald, maar meestal worden met 'het Midden-Oosten' de landen in Zuidwest-Azië en delen van Noord-Afrika bedoeld.

Met de term Midden-Oosten wordt ook de cultureel van het gebied aangeduid,

gebaseerd op bijvoorbeeld religie of taal.

 

De Vruchtbare Sikkel ligt in haar geheel in het Midden-Oosten.

Dit gebied is een van de plaatsen waar de landbouw is ontstaan, en de vroegste beschaving op aarde kwam er tot ontwikkeling, die van de Sumeriërs.

Sindsdien is het Midden-Oosten belangrijk geweest voor de wereld. Onder meer omdat er drie grote religies ontstaan zijn, maar ook omdat het een doorgeefluik was tussen het Westen en het Oosten.

Yemen

Jordanië

 

 

Saoedi-Arabië Woestijn

Tegenwoordig is het Midden-Oosten nog steeds het toneel van politieke en religieuze spanningen.

Zuidwest-Azië, ook wel West-Azië genoemd, wordt aangeduid met de term Midden-Oosten.Onder deze term vallen soms ook de Arabische landen in Noord-Afrika. Anatolië (Klein-Azië), het Aziatische deel van Turkije, het eiland Cyprus in de Middellandse Zee, de Levant, ook wel het Nabije Oosten, waarvan Syrië, Israël, Jordanië, Libanon en Irak deel uitmaken.

Syrië

De Sassaniden bijvoorbeeld hadden goede banden met China en de Zijderoute liep ook door het Midden-Oosten. Nog steeds is het Midden-Oosten economisch erg belangrijk, omdat het het grootste deel van de wereldwijde aardolievoorraden bevat. Zonne- energieprojecten in het Midden-Oosten kunnen zonder overheidssubsidies concur-reren met aardgas. Dalende kosten van zonne-energietechnologie en stijgende kosten van fossiele brandstoffen maken zonne-energie in verhouding goedkoper.

Iran

Jordanië

Het Arabisch Schiereiland, waarop Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein, Qatar, Oman, Jemen en Koeweit liggen. De op dit schiereiland liggende landen die grenzen aan de Perzische Golf worden ook wel Golfstaten genoemd, De Kaukasusregio, waarin Georgië, Azerbeidzjan en Armenië liggen.

Het Hoogland van Iran, waarop Iran en delen van andere landen liggen en de Sinaï.

 

 

COPYRIGHT © 2016/2018, Gogo-holidays - Corfugogo - Eet en leef gezond - Gogo-shopping - Gogo-eat ALL RIGHTS RESERVED

Gogo Shopping respecteert uw privacy. We maken gebruik van cookies voor verschillende doeleinden, zoals: websitefunctionaliteit, verbeteren van de gebruikerservaring, integratie met sociale media en weergave van (gerichte) advertenties. Door onze website te bezoeken, stemt u in met ons gebruik van Cookies. Disclaimer - Voorwaarden

A Free Website ??? Free Domain ??? Low Costs (Keep all the money you work so hard to earn) Pay just € 12,50 a month for hosting and license free. Contact us! 00